Woonhuis van Laarhoven Ten Holter te Einighausen

Perspectief

 

Project: Woonhuis Van Laarhoven - Ten Holter

Opdrachtgever: Mevr. Van Laarhoven en mevr. Ten Holter

Ontwerp / realisatie: 2003 / 2003 - 2004

 

Ontwerp voor een woning in het uitbreidingsplan van de kern Einighausen in de gemeente Sittard-Geleen Born. Scheepenbank, kavel C20
De kavel is gelegen in een rij met aan de voorzijde het vrije zicht over de akkers richting Sittard. De ontsluiting van de woning geschiedt aan de zijkanten. De informele toegang met berging ligt aan de noordkant en is voornamelijk voor de bewoner. De bezoeker benadert de hoofdentree aan de zuidzijde. Dankzij deze centrale entree ontstaan er twee woonplekken op de begane grond. Aan het woonpad is de werkkamer gelegen. Terwijl de woonkamer met keuken aan de achtertuin zijn gelegen. De entree zone scheidt deze twee plekken op de begane grond door twee wandhoge schuifdeuren. Gelijktijdig verbindt deze zone met vide boven met beneden en voor met achter.

De entree zone, met zijn vide, verbindt ook de begane grond met de verdieping. De gang op de verdieping heeft een grote doorkijk. Hierdoor kan men vanuit de gang door de vide naar de begane grond kijken. De twee grootste slaapkamers zijn gelegen aan de oostzijde.
De architectonische typologie is geïnspireerd door de karakteristieke elementen die aanwezig zijn in de kern Einighausen. Het karakter van de woning, de dakvorm en de kleurstelling sluiten op een eigentijdse wijze aan bij de dorpse sfeer van Einighausen.

Begane grond

Foto tijdens de uitvoering

Terug