Luxe appartementen met horecavoorziening te Heerlen

Fotomontage van de luchtfoto

Maquettefoto's

Project: CommerciŽle ruimten, appartementen en penthouse met zwembad te Heerlen

Opdrachtgever: Dhr. J. Vandeweijer

Ontwerp / realisatie: 2002 / -

 

Na sloop van de twee bestaande panden aan de Pancratiusstraat zijn de plannen voor herbebouwing in overleg met de gemeente herzien om de ontstane doorkijk en doorgang een definitief karakter te geven. De wens van de opdrachtgever om zoveel mogelijk appartementen te realiseren, heeft geleid tot een massa die vanaf straatniveau de doorkijk naar het 20e-eeuwse glaspaleis en de middeleeuwse Schelmentoren niet belemmerd. Op de hogere niveaus kraagt het gebouw uit om meer vloeroppervlakte te creŽren. Vanaf de Pancratiusstraat en vanaf het hoger gelegen Pancratiusplein worden de twee niveaus met commerciŽle ruimte ontsloten. Daarnaast wordt de kelder van de Schelmentoren betrokken bij de commerciŽle ruimten Op het dak bevindt zich een zwembad t.b.v. het penthouse.

Fotomontage met schets van de nieuwe massa

Doorsnede

Terug